2 Ocak 2015 Cuma

Sigarayı Bırakmalısınız

Merhaba. Size bu yazımızda neden sigarayı bırakmalısınız için çok önemli ve basit nedenler sunacağız. Yazımızı okuduktan sonra siz de eminiz ki; sigarayı bırakma konusunu tekrar gözden geçireceksiniz.


Sigarayı Bırakmak İçin Temel Sebepler


1- Sigara cinsel performansınızı zaman içinde düşürür: Bunu nasıl mı yapar? Dolaşım ve solunum sistemlerinizi olumsuz etkileyerek elbette. Dokunma duyularında da azalmaya neden olduğu bilinmektedir. Partnerinizi mutlu edecek düzeyde ve sürede bir ereksiyon için, sağlıklı bir dolaşım ve solunum sistemine ihtiyacınız vardır.

2- Sigara hayat sürenizi kısaltır: Günümüzde kesin olarak bilinmektedir ki; sigara yaşam süresini kısaltmaktadır. Bunu birçok organınıza zarar vererek başarılı bir şekilde gerçekleştirmektedir. Zararlarını anlatma lüzumunu bile görmüyorum.

3- Sigara hayattan aldığınız keyfi azaltır: Tat ve koku alma gibi duyularınız sigara kullanımı ile birlikte azalır. Besinlerin tatlarını ve kokularını daha az almaya başlarsınız. Hatta diğer güzel kokuları, sigara kullanmayan insanlara nazaran daha az alırsınız.

4- Sigara kullanırsanız kötü kokarsınız: Sigara içinde bulunan tütünün ve diğer maddelerin duman yolu ile havaya karıştıkları hepinizin malumu. Kıyafetleriniz, teniniz, ağzınız ve eşyalarınız bu kokudan nasibini alır. Sigara içmeyen birisi için inanılmaz derecede kötü kokular yayarsınız etrafa. Partneriniz eğer sigara içmiyor ise; durum daha da kötü demektir. Bir kül tablası ile kim yatmak ister ki?

5- Sigara sizi ekonomik olarak geriletir: Her gün bir paket sigara içen birisi, ayda ortalama 240 TL sigara için harcama yapar. Bu rakam senelik olarak 2880 TL yapar. 10 yılda ortaya 28.880 TL gibi büyük bir rakam çıkar. Bu para ile birçok şey yapılabilir. Çocukların eğitim masrafı karşılanabilir veya güzel bir otomobil alınabilir. 30 yıl sigara kullanan birisi, bir ev parasını sigaraya yatırmaktadır.

6- Sigara kullanımı zamanınızı çalar: Her gün bir paket sigara içen biri, bu iş için yaklaşık 100 dakika harcar. Bu 100 dakikanın yarısını hem iş yaparak hem de sigara içerek geçirse bile, günde 50 dakikasını sigara kullanımına harcamış olur. Bu süre nereyse 1 saattir.
sigara kullanarak partnerinize işkence etmeyin


Sigarayı Bırakmayı Düşünecek Misiniz?

Evet; bize göre de bunun zamanı çoktan geldi de geçiyor bile. En azından üzerinde biraz olsun düşünün. Bu hem sizin hem de sevdiklerinizin lehine olacaktır. Bırakmaya karar verdiğinizde yardım alabileceğiniz birçok resmi ve gayrı resmi kurum var. O kurumlarla ilgili geniş bilgileri ilerleyen yazılarımızda vereceğiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder